Kindermaterialen

‘Niet te jong voor verlies’

Een brochure met informatie en tips voor nabestaanden en hulpverleners. De brochure kan worden aangekocht voor 1 euro. De informatieve flyer is gratis.

Leesboeken

De deskundigen staan je graag bij in de zoektocht naar prenten-, lees- en voorleesboeken, aangepast aan de leeftijd van de kinderen of jongeren. Ieder gezin dat door Pallion begeleid wordt, kan hier gratis gebruik van maken, mits betaling van een kleine waarborg.

Werkboeken

Pallion stelt twee werkboeken ter beschikking, ‘Mijn boek over’ en ‘Ondersteboven’, voor kinderen en jongeren waarin ze hun gevoelens en verdriet op een creatieve manier een plek kunnen geven. De werkboeken zijn verkrijgbaar tegen een vergoeding.

Draagzakjes

De draagzakjes, gevuld met materialen om creatief mee aan de slag te gaan, helpen kinderen en jongeren om te verwerken. Het knutselen kan een aanleiding zijn om een gesprek aan te gaan. Het kind of de jongere krijgt ook de kans zelf iets te maken voor diegene die ziek is en op die manier zijn of haar steentje bij te dragen. Naast de materialen, zoals een dromenvanger, een kussensloop/zakdoek, een steen, een kaarsje en zorgenpoppetjes, bevat ieder draagzakje ook een handleiding en algemene informatie. 

Bij Pallion kan je ook terecht voor ondersteuningsmaterialen voor kinderen en jongeren